The Relationship between the Workplace Support Infrastructure and the Role of Satisfaction Nurse Managers and Its Moderators - Jankelová, Nadežda, 1966-
Orientácia manažmentu nemocníc na rolu spokojnosti sestier je dôležitá pre zvyšovanie kvality pacientmi vnímanej zdravotnej starostlivosti a odráža sa aj v mnohých ďalších výstupoch zdravotníckych zariadení. Článok skúma zmierňujúce účinky pracovnej komunity a prosociálnej motivácie na vzťah medzi podpornou infraštruktúrou na pracovisku a úlohou manažérov spokojnosti sestier, na základe vzorky 132 vrchných sestier z 5 fakultných nemocníc na Slovensku. Na overenie formulovaných hypotéz sa použila séria regresných analýz a analýza rozptylu ANOVA.