The Impact of COVID-19 on the Labour Market - Mkiyes, Hussein, 1996-
Pandémia COVID-19 mala obrovský vplyv na globálnu ekonomiku. Pandémia spôsobila hospodársky pokles vo vyspelých aj rozvíjajúcich sa ekonomikách na celom svete, čo viedlo k hospodárskemu spomaleniu svetovej ekonomiky. Členské štáty Európskej únie vypracovali politické opatrenia na obmedzenie šírenia vírusu a na podporu hospodárskej činnosti. V súčasnosti čelia európske ekonomiky niekoľkým výzvam týkajúcim sa makroekonomických ukazovateľov, najmä nezamestnanosti, zamestnanosti, miezd a inflácie. Cieľom tohto článku je študovať vplyv pandémie COVID-19 na trh práce členských štátov Európskej únie s vyspelými a rozvíjajúcimi sa ekonomikami v rokoch 2020 a 2021.