Intenzita obchodu medzi Európskou úniou a Čínou v kontexte Novej hodvábnej cesty - Kašťáková, Elena, 1974-
Ekonomický rast Číny. Vzťahy medzi Čínou a EÚ a iniciatíva BRI. Vývoj vzájomného zahraničného obchodu a investícií v kontexte BRI. Analýza komoditnej štruktúry vzájomného zahraničného obchodu. Spojitosť obchodných vzťahov a investícií. Intenzita vzájomného zahraničného obchodu. Dynamickosť problematiky BRI, jej neobmedzenosť a trvanie. Potreba sledovania vzťahov medzi EÚ a Čínou.