Emocionaľno-ocenočnyj komponent slova kak sostavľajuščaja jego leksičeskogo značenija - Markova, Elena Michajlovna, 1960-
Cieľom príspevku je analyzovať význam bežných slovanských lexém работа, труд z hľadiska identifikácie pragmatického komponentu v jeho dynamike. Pomocou metód komponentovej analýzy, analýzy lexikografických definícií, etymologického rozboru, ako aj komparatívnych a synchrónno-diachrónnych prístupov autor odhaľuje špecifiká vývinu emocionálno-hodnotiacej zložky lexém работа, труд v ruštine, češtine a slovenčine.