Plánované a realizované BRI projekty na Slovensku - Družbacká, Barbora, 1995-
Ekonomické záujmy Číny sú podporované niekoľkými rastovými stratégiami. Dominuje tu najmä BRI. Hlavné projekty slúžiace k tomu, aby Slovensko bolo aktívnou súčasťou BRI. BRI na Slovensku sa rozvíja len pomaly. Na Slovensku pôsobí mnoho čínskych spoločností, ale málo čínskych investícií. Hodnota investícií považovaných za súčasť BRI v rokoch 2013 až 2021. Posúdenie a závery investičných projektov v súvislosti s realizáciou BRI.