Current Trends in Corporate Responsibility and Sustainability Reporting - Kissová, Jana, 1979-
Základné aspekty zodpovedných a udržateľných činností. Podstata pilierov ESG a rozdiely medzi ESG, CSR a SDG. Všeobecné pravidlá vykazovania (reportingu a podávania správ) o zodpovednom správaní. Zásady vykazovania podľa GRI. Metódy a nástroje vykazovania ESG. Relevantné informácie pre komunikáciu ESG riadenia a vykazovania. Implementácia vykazovania ESG. Implementácia ESG vykazovania podľa OECD. 3 piliere výskumného dizajnu, fuzzy logika a metapriestorová analýza, pričom predmetom výskumu sú členské spoločnosti UN Global Compact v sektore „Softvér a počítačové služby“ v krajinách V4 (Česko, Maďarsko, Poľsko a Slovensko). Cieľom výskumu je Status Quo ESG v IT spoločnostiach. Prínosy riadenia a vykazovania ESG v popredných spoločnostiach.