Vývoj zahraničného obchodu EÚ a Číny s tovarmi a službami - Kittová, Zuzana, 1975-
Podrobné zhodnotenie zahraničného obchodu s tovarmi a službami medzi Čínou a EÚ v rokoch 2010 – 2020 a aj implementácie významných čínskych stratégií na čele s BRI. Analýza vývoja celkového obchodu s tovarom a službami medzi danými partnermi, teritoriálna a komoditná štruktúra vzájomného zahraničného obchodu. Najvýznamnejší obchodní partneri Číny spomedzi členských krajín EÚ na strane exportu aj importu. Obchodné údaje, ich skúmanie prostredníctvom analýzy jednofaktorových indikátorov využívaných v medzinárodnom obchode na vyhodnotenie obchodného potenciálu partnerov, konkrétne komplementarity vzájomného obchodu s tovarom aj službami. Index obchodnej komplementarity.