Consumer Behaviour and Food Consumer Market: The Case Study of Slovakia - Kmety Barteková, Mária, 1992-
Cieľom práce je skúmanie vplyvu relatívnych zmien cien potravín na spotrebiteľské správanie a skúmanie osobitosti sociálno-ekonomických aspektov dopytu po potravinách. Spotrebiteľské trhy majú významný podiel na dennom dopyte, preto sa v článku analyzuje správanie spotrebiteľov poľnohospodárskych výrobkov, s opisom faktorov, ktoré ovplyvňujú správanie spotrebiteľov. Výskumná štúdia tvrdí, že spotrebiteľské správanie neovplyvňujú len cenové a príjmové faktory. Existujú desiatky vonkajších faktorov, ktoré ovplyvňujú správanie spotrebiteľov. Viaceré štúdie ukázali, že na rozhodovanie spotrebiteľov môže vplývať mnoho faktorov, od sociálnych faktorov až po psychologické faktory. Výskumná práca graficky popisuje spotrebiteľské správanie pod vplyvom týchto faktorov a zároveň poskytuje informácie o spotrebe na obyvateľa a trhových cenách poľnohospodárskych produktov na Slovensku.