Youth Unemployment in EU Member States and Impact of the Covid-19 Pandemic - Gontkovičová, Barbora, 1986-
Nezamestnanosť vzniká nerovnováhou medzi ponukou a dopytom na trhu práce a predstavuje vážny ekonomický a sociálny problém. Vysoká nezamestnanosť spomaľuje dlhodobý rastový potenciál ekonomiky. Súčasný trh práce mimoriadne zasiahla pandémia COVID-19. Nezamestnanosť mladých ľudí do 25 rokov si vyžaduje individuálnu pozornosť a táto téma sa stáva kľúčovou politickou prioritou. Neschopnosť čerstvých absolventov nájsť si prácu je problém, ktorý sa EÚ snaží znížiť implementáciou rôznych programov podpory mladých ľudí pri hľadaní a udržaní si zamestnania.