Zombie firmy na Slovensku - Bosák, Martin, ml
Článok zachytáva poznatky zahraničnej literatúry zameranej na problematiku zombie firmy. Na svoju činnosť využívajú produktívne zdroje, ktoré by sa mohli efektívnejšie prideľovať, čím spomaľujú rast produktivity celého hospodárstva. Viaceré štúdie ukázali, že rastúce nesprávne prideľovanie kapitálu sa zdá byť v niektorých krajinách hlavným dôvodom stagnácie produktivity. Analýza hodnotenia prítomnosti zombie spoločností na Slovensku vychádza z porovnania medzi jednotlivými rokmi, odvetviami, veľkosťami a vekovými kategóriami. Výsledky zo Slovenska sú porovnávané s ostatnými krajinami, podľa výsledkov OECD.