Share of Intellectual Property Rights on Innovation Activities in Creative Industries in Slovak and Czech Republic - Majdúchová, Helena, 1963-
Cieľom príspevku je identifikovať špecifické problémy ochrany práv duševného vlastníctva v kreatívnom priemysle a zistiť súčasný stav tejto ochrany v Slovenskej a Českej republike. Výsledky prezentované v tomto príspevku vychádzajú z oficiálnych štatistík českého a slovenského Štatistického úradu, ktoré realizujú dvojročné cykly zisťovania inovačných aktivít podnikov (údaje za roky 2016 – 2018 zverejnené v júni 2020). Na zber údajov krajín Európskej únie sa použil harmonizovaný modelový dotazník Eurostat. Návrh vhodných riešení a reflektovanie súčasného stavu digitalizácie a digitálnej transformácie, ktorý sa v súčasnosti identifikoval v kreatívnom priemysle, a nastolenie relevantných otázok v oblasti digitálneho prostredia a práv duševného vlastníctva.