Informačné potreby manažéra - Dugas, Jaroslav, 1967-
Podniky dennodenne produkujú obrovské množstvá informácií. A aj napriek tomu sa veľa podnikových manažérov sťažuje, že nemá dostatok relevantných informácií potrebných pre svoje každodenné rozhodovanie. Najviac sa títo manažéri sťažujú na skutočnosti, že informácie sú príliš rozptýlené v rôznych podnikových databázach a preto je veľmi obtiažné získavať odpovede aj na tie najjednoduchšie otázky. Niekedy veľmi dôležité informácie sú často utajované nielen pred podriadenými pracovníkmi, ale aj pred manažérmi v iných funkčných oblastiach, poprípade dôležité informácie prichádzajú neskoro. Zámerom príspevku je zdôraznenie informačnej potreby manažérov, ktorá je nevyhnutná pre ich každodenné rozhodovanie.