Informačné a komunikačné technológie a digitálne zručnosti ako akcelerátor na dosiahnutie cieľov trvalo udržateľného rozvoja - Gontkovičová, Barbora, 1986-
Informačné a komunikačné technológie (IKT), s nimi spojené digitálne zručnosti a digitálne riešenia zo všetkých oblastí života môžu priamo prispieť k dosiahnutiu udržateľného rozvoja. Je nevyhnutné, aby sa využil ich prínos smerom k dosiahnutiu globálnych cieľov formulovaných v Agende 2030, ktorá predstavuje najkomplexnejší súbor globálnych priorít pre dosiahnutie udržateľného rozvoja. Cieľom príspevku je identifikovať konzekvencie informačno-komunikačných technológií a digitálnych zručností v Agende 2030 pre udržateľný rozvoj. IKT prinášajú nielen inovácie, konektivitu, produktivitu a zvýšenie efektívnosti v mnohých sektoroch, ale môžu posilniť odolnosť kritickej infraštruktúry a pomôcť prekonať sociálne a ekonomické vylúčenie.