Kvalita inovovaných výrobkov - Hargaš, Marek
Proces nepretržitého zabezpečovania kvality je nevyhnutným predpokladom uplatnenia akýchkoľvek výrobkov na trhoch a teda aj celkového komerčného úspechu inovácií. Na to, aby bol podnik úspešný a teda aby jeho inovácie boli komerčne úspešné, musí tento podnik ponúkať výrobky, poprípade poskytovať služby, ktoré nielen že spĺňajú stanovenú potrebu alebo účel použitia a plnohodnotne uspokojujú zákazníkove očakávania, ale taktiež sa zhodujú so všetkými príslušnými normami a špecifikáciami, to znamená, že zodpovedajú právnym požiadavkám, pravidlám, nariadeniam, predpisom a bezpečnostným faktorom spoločnosti. Dôležité je aj ekonomické hľadisko a teda či ponúkané výrobky alebo služby sú poskytované za konkurenčné ceny a pri nákladoch, ktoré dokážu tvoriť zisk, ale najväčšia pozornosť by mala byť venovaná kvalite a jej manažérstvu počas celého inovačného procesu, čo je aj zámerom tohto príspevku.