Manažment incidentov v slovenskej spoločnosti na základe rámcov ITIL - Filanová, Jana, 1967-
ITIL obsahuje súbor osvedčených postupov a používa procesný model, ktorý zohľadňuje postupy, aktivátory procesov, riadenie procesov, vstupy do procesov, spúšťače a výstupy na vytvorenie podnikateľských procesov pre riadenie služieb. ITIL tiež predvádza vývojové diagramy procesov, ktoré slúžia ako šablóny na uplatňovanie princípov a procesov. V článku sú uvedené návrhy modelových postupov, ktoré zobrazujú tok správy incidentov a tok správy problémov v súlade s rámcami ITIL. Procesné modely zobrazujú priebeh servisných operácií pri riešení incidentov a problémov, ktoré sa vyskytnú v dôsledku drastického nárastu počtu používateľov a rozsahu pokrytia u slovenského poskytovateľa internetových služieb.