Identifikácia názorových postojov prostredníctvom dostupných vizuálnych prvkov na sociálnej sieti Facebook - Kuchta, Martin, 1990-
Hlavným cieľom príspevku je identifikácia a kvantifikácia reakcií vyjadrených vizuálnym elementom pod článkovými príspevkami vybraného spravodajského média na sociálnej sieti Facebook. V prvom kroku výskumu bolo identifikovaných päť článkov, ktoré za obdobie jedného mesiaca mali spolu najviac reakcií. Druhým krokom bola identifikácia emotikonov a ich charakteristika. Posledným krokom výskumu bola kvantifikácia počtu jednotlivých emotikonov vyjadrených pri analyzovaných článkových príspevkoch. Sledované bolo predovšetkým obsahové zameranie príspevkov a vplyv témy príspevku na počet konkrétnych emotikonov. Výsledky výskumu odhaľujú výrazný vplyv obsahového zamerania príspevku na počet a vzájomný pomer jednotlivých emotikonov a čiastočne identifikujú témy s najsilnejším polarizačným efektom.