Prehľad literatúry pre úlohu priestorovej alokácie s vplyvom regulátora - Reiff, Marian, 1978-
Lokalita je z pohľadu firiem podstatná z hľadiska ich pôsobenia na trhu. Spoločnosti preto musia prijímať strategické rozhodnutia o umiestnení svojich prevádzok. Pri potrebe finančnej podpory sa firmy často obracajú na štátne dotácie. Dotácie však nie sú dôležité len pre firmy, ale sú aj kľúčovým nástrojom poskytovateľov dotácií, aby mohli presadzovať svoje záujmy. Príspevok sa zameriava na prehľad literatúry a vývoj hypotéz pre problém priestorovej alokácie s vplyvom regulátora.