Uplatňovanie osobitnej úpravy DPH – režim OSS (One Stop Shop) v roku 2022 - Rabatinová, Marcela, 1977-
Zdaniteľné osoby, ktoré v Európskej únii dodávajú tovar alebo služby pre konečných zákazníkov, si môžu zvoliť uplatňovanie osobitnej úpravy jednotného kontaktného miesta podľa zákona o dani z pridanej hodnoty v z. n. p. a daň súvisiacu s týmito transakciami priznať a odviesť iba v jednom členskom štáte (tzv. členskom štáte identifikácie) alebo sa registrujú pre DPH v každom členskom štáte, v ktorom im vzniká daňová povinnosť z dodania tovaru alebo služby týmto zákazníkom. Osobitné úpravy uplatňovania dane OSS (One Stop Shop) a IOSS (Import One Stop Shop) od 1. 7. 2021. Vymedzenie členského štátu identifikácie a členského štátu spotreby na účely uplatňovania osobitných úprav OSS a IOSS podľa zákona o DPH.