Slovenská ekonomika v problémoch - Strážovská, Ľubomíra
Príspevok prináša zamyslenie sa nad vplyvom vybraných ekonomických kategórií, ktoré sa v súčasnosti nevyvíjajú podľa našich predstáv. Poukazuje na neustály rast cien, ktorému naše príjmy nezodpovedajú. Naše bohatstvo sa zmenšuje, takmer 700 000 ľudí žije na hranici chudoby. Kúpna sila v porovnaní s európskymi krajinami klesá, dokonca aj v porovnaní s bývalými socialistickými krajinami. Žijeme v dobe náročnej na disciplínu, vytrvalosť, tvrdú prácu a skromnosť. Ale my Slováci máme všetky tieto vlastnosti, len nám chýba viac vkusu a morálky.