Kreatívna finančná analýza najväčších spoločností v sektore premietania filmov na Slovensku - Čerňanová, Lucia, 1997-
Prostredníctvom tohto článku chceme poukázať na tému kreatívneho a kultúrneho priemyslu, so zameraním na ex-post finančnú analýzu a ex-ante finančnú analýzu dvoch najväčších poskytovateľov filmového plátna. Výsledky tohto článku poukazujú na finančnú situáciu dvoch spoločností, a to CINEMAX, a.s. a MLYNY CINEMAS, s.r.o.. Rok 2020 sa javí ako problematický pandemický rok pre obe spoločnosti.