Rodové mzdové rozdiely medzi vysokoškolskými absolventami - Kováč, Urban
Mnohí ekonómovia skúmali rozšírený fenomén rodovej nerovnosti v príjmoch. Rýchly rozvoj vzdelávania v posledných 40 rokoch mal významný vplyv na zmenšenie rodových rozdielov v príjmoch. Štúdia modeluje mzdové rozdiely medzi pohlaviami prostredníctvom exploratívnej štatistickej analýzy. Analýza ukázala, že rodový mzdový rozdiel je významný medzi absolventami vysokých škôl významný.