Rodovo podmienené dezinformácie ako odstrašujúci príklad pre politickú participáciu žien - Kuběnková, Dana, 1996-
Rodovo podmienené dezinformácie sa stali jednou z najnovších stratégií, ktoré sa používajú na umlčanie žien. Od bežných dezinformácií sa líšia tým, že využívajú sexuálne alebo mizogýnne naratívy proti ženám. Cieľom útokov prostredníctvom rodovo podmienených útokov najmä ak sa zameriavajú na političky, novinárky alebo verejne činné osoby je spochybniť ich dôveryhodnosť, kompetentnosť, polarizovať verejnosť a vytlačiť ženy z mocenských pozícií. Cieľom tohto príspevku je poukázať na rodovo podmienené dezinformácie ako odstrašujúci príklad pre politickú participáciu žien.