Komparácia klastrov kreatívneho priemyslu s klastrami iných odvetví - Gajdová, Denisa, 1977-
Kultúra a účasť na kultúrnych aktivitách majú priamy vplyv na blahobyt občanov a sociálne začlenenie. Kultúrny a kreatívny priemysel zvyšuje spoločenské hodnoty identity, demokracie a komunitnej účasti. Kultúra má veľký potenciál posilniť Európsky pocit spolupatričnosti, kde je výhodou rozmanitosť.