Niektoré vybrané kognitívne odchýlky od racionality - Pilch, Ctibor, 1957-
Cieľom predloženého článku je dokázať, že správanie investorov na finančných trhoch nie je vždy racionálne. Na základe vlastného prieskumu a prieskumov publikovaných v literatúre a kvantitatívnych dát z finančných trhov analyzovať, ako sa na voľbe investičných stratégií uplatňujú vybrané odchýlky od racionality.