Význam ľudského kapitálu v podnikoch kreatívneho a kultúrneho priemyslu v Európe - Remeňová, Katarína, 1982-
Ľudský kapitál je základným predpokladom tvorby pridanej hodnoty a ekonomického rastu podnikov v kultúrnom a kreatívnom priemysle. Pod týmto pojmom sa všeobecne uvádzajú podniky, generujúce výsledky tvorivej duševnej činnosti v odvetviach umenia, kultúry a iných kreatívnych odvetví.