Implementing the 2030 Agenda into the University Strategy - Chomová, Katarína, 1983-
Univerzity zohrávajú kľúčovú úlohu pri dosahovaní Agendy 2030 s cieľmi trvalo udržateľného rozvoja. Univerzity vytvárajú a zdieľajú poznatky založené na výskume s cieľom zvýšiť povedomie verejnosti a obhajovať udržateľné postupy. Vytváranie a uplatňovanie inovatívnych postupov, šírenie vedomostí a nový model vzdelávania nie je ľahká úloha, ale je čoraz nevyhnutnejšia pre súčasný kontext, ktorý si vyžaduje naliehavé a efektívne zmeny trvalo udržateľného rozvoja. Cieľom tohto článku je navrhnúť nový model implementácie udržateľnosti do univerzitnej stratégie.