Agenda 2030 - Goal 4 in Slovakia (Ensure Inclusive, Fair and Quality Education and Promote Lifelong Learning Opportunities for All) - Dubcová, Gabriela, 1968-
Príspevok sa zameriava na jeden konkrétny cieľ v rámci Agendy 2030 z oblasti vzdelávania, a to na cieľ 4 (zabezpečiť inkluzívne, spravodlivé a kvalitné vzdelávanie a podporovať príležitosti celoživotného vzdelávania pre všetkých). Zameriavame sa na proces dosahovania tohto cieľa na Slovensku. Cieľ 4 obsahuje niekoľko čiastkových cieľov, ktoré sú merateľné, prípadne vyhodnotiteľné prostredníctvom niekoľkých stanovených ukazovateľov. Za dosahovanie stanovených cieľov v rámci Agendy 2030 zodpovedajú vybrané inštitúcie. Na Slovensku je zodpovednosť za Agendu 2030 rozdelená medzi Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR a Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.