Application of Sustainable Business in the Sense of the 2030 Agenda - Kissová, Jana, 1979-
Trvalo udržateľný rozvoj sa čoraz viac dostáva do centra pozornosti európskych krajín a národných ekonomík, vyjadruje odhodlanie, potrebnú a potrebnú iniciatívu všetkých štátov, verejných inštitúcií, podnikov a v neposlednom rade aj domácností, teda jednotlivcov. Definuje výzvu pre všetkých obyvateľov zeme a zdôrazňuje nevyhnutnosť politickej, sociálnej a ekonomickej transformácie krajín v reakcii na globálne výzvy, ktorým čelíme. Účelom všetkých snáh a iniciatív v oblasti trvalo udržateľného rozvoja je zabezpečiť taký rozvoj, ktorý umožní napĺňať potreby súčasnej generácie bez ohrozenia možností a uspokojovania potrieb budúcich generácií.