Principles of Research Integrity and Ethics in the Regulations of Organizational and Procedural Law of Scientific Research Institutions - Bukovová, Sylvia, 1959-
Cieľom článku je na základe štúdia predovšetkým domácich ale aj zahraničných zdrojov z danej problematiky a s využitím všeobecných metód vedeckej práce (analýza, syntéza, indukcia, dedukcia a komparácia) identifikovať a charakterizovať základné dokumenty upravujúce činnosť vedecko-výskumných pracovníkov vo najvýznamnejších výskumných inštitúciách na Slovensku a v Čechách a následne analyzovať ich obsah vzhľadom na implementáciu princípov vedeckej integrity a etiky výskumu vo vedecko-výskumnej práci týchto inštitúcií.