Problematika transformácie ekonomiky Európskej únie na uhlíkovo neutrálne hospodárstvo - Peštová, Viktória, 1995-
Hlavným cieľom článku je poskytnúť analýzu problematiky stratégií smerom k transformácií EÚ na uhlíkovo neutrálne hospodárstvo ako ambiciózneho plánu, ktorý sa EÚ usiluje dosiahnuť do roku 2050. Podstata ekologických stratégií EÚ pri transformácií na uhlíkovo neutrálne hospodárstvo. Plnenie medzinárodných záväzkov EÚ v oblasti ekologickej transformácie. Stratégia financovania ekologickej transformácie EÚ. Využitie príjmov členských štátov z mechanizmu EÚ ETS ako jedného z nástrojov financovania ekologickej transformácie.