The Far Right and the Roma: Reflection of Anti-Roma Rhetoric in Electoral Behaviour in Slovakia - Štefančík, Radoslav, 1976-
Komunikačné stratégie krajnej pravice vo všeobecnosti zahŕňajú negatívne vyjadrenia o príslušníkoch určitých národnostných, etnických alebo náboženských skupín. V prípade slovenskej krajnej pravice sú negatívne postoje adresované najmä rómskej menšine. Od začiatku 90. rokov má v slovenskom parlamente zastúpenie viacero radikálnych politických strán; v našom texte sa zameriavame na analýzu komunikácie Ľudovej strany o Naše Slovensko (ĽSNS). Cieľom tohto príspevku je zistiť, aké komunikačné stratégie používali predstavitelia ĽSNS vo vzťahu k príslušníkom rómskej menšiny.