Import tovaru v podmienkach Slovenskej republiky v období pandémie Covid-19 - Hudák, Matej, 1984-
V článku sa autori zameriavajú na vývoj importu Slovenskej republiky, pričom porovnávajú obdobie pred pandémiou Covid-19 (do roku 2019 vrátane) s obdobím počas pandémie (od roku 2020 vrátane). Hodnotia vývoj importu ako celku, ako aj po vybraných sekciách na základe Štatistickej klasifikácie ekonomických činností SK NACE Rev. 2. Hodnotenie importu po sekciách vykonávajú zvlášť pre import v rámci EÚ a zvlášť pre import mimo EÚ. Zdrojom údajov sú databázy Eurostat-u International trade in goods.