Implementing the 2030 Agenda and Project Management - Tarišková, Natália, 1973-
Implementácia Agendy 2030 (SDGs) v nadväznosti na princípy projektového riadenia v ekonomických subjektoch na EU v Bratislave napĺňa syntetické a diseminačné ciele výskumu projektu KEGA. Naším prvoradým cieľom v papieri je aplikácia overených, stabilných a fungujúcich postupov aj v časoch neustálych zmien, rozširovanie už existujúcich poznatkov o vlastné výskumné projekty, ktoré budujú silné povedomie študentov. V tejto súvislosti si rovnako uvedomujeme potrebu merať výstupy a nastavovať ukazovatele učenia vyplývajúce z nových foriem vzdelávania, ktorých cieľom je zlepšiť holistické chápanie sveta. Zameriavame sa na hodnotový reťazec, ktorý spája aj ďalšie profesionálne schopnosti s presadzovaním organizačnej stratégie, hodnoty a cieľov a v kontexte projektového manažmentu Agendy 2030 potom projekty, ktoré nielenže produkujú výstupy, ale čo je dôležité, umožňujú týmto výstupom riadiť výsledky, ktoré sú v konečnom dôsledku prospešné pre organizáciu a jej zainteresované strany.