Finančné porovnanie vybraných podnikov - Bžanová, Klaudia, 1997-
Finančná analýza podniku je jednou z metód, pri ktorej sa hodnotí stav financií podniku pomocou údajov a ich vzájomnej klasifikácie, pomenovania, kvalifikácie a hľadania možných príčin a následného vývoja podniku. Potenciálny prínos finančnej analýzy nastáva vtedy, ak majú získané aktuálne údaje čo najväčšiu výpovednú hodnotu z hľadiska posúdenia situácie podniku. Trhová konkurencia je súbor vzťahov a procesov tovarov a služieb, ktoré koordinujú rozhodnutia o ponuke a dopyte a sú monitorované prostredníctvom ceny. Hnacou silou tohto procesu je konkurencia medzi firmami na trhu.