Bilaterálne obchodné vzťahy medzi Kazašskou a Tureckou republikou: výzvy a perspektívy - Baleha, Andrianna, 1990-
V danom príspevku analyzujeme vývoj obchodnej výmeny medzi Tureckom a Kazachstanom za posledné tri dekády (od nezávislosti Kazachstanu až po súčasnosť), na základe čoho sme stanovili rolu oboch krajín v ich zahraničnom obchode. Taktiež sa venujeme otázke vzájomného obchodu Turecka s inými štátmi Strednej Ázie, pre zhodnotenie ekonomického postavenia daného partnera v regióne. Pomocou analýzy komoditnej štruktúry bilaterálnej hospodárskej výmeny medzi Kazachstanom a Tureckom sme stanovili, či dochádza k jej diverzifikácii a kvalitatívnej zmene.