ESG Reporting in the Position of Effective Support of a Behavior in the Sustainable Enterprise - Dubcová, Gabriela, 1968-
Cieľom článku je prezentovať existujúci stav a spôsob reportingu udržateľnosti, s akcentom na meniace sa etické minimum, a zároveň aj poskytnúť najnovší spôsob reportovania údajov ESG (Environmental, Social & Governance) v Corporate Governance a s tým súvisiaci legislatívny rámec, postup implementácie, trendy a praktické príklady. Súčasný stav v rámci reportingu a doterajšia legislatíva, relevantné metódy vhodné pre reporting ESG, najnovšie poznatky v oblasti reportingu ESG a jeho legislatívny rámec a tvorba a postup implementácie ESG, trendy a praktické príklady, priblížené na základe skúmania reportingu a správ ESG a spoločností, ktoré nastúpili na cestu udržateľnosti a na ktoré sa vzťahuje povinnosť reportu ESG.