Sustainability and Ethical Behavior of Companies in the Field of Environmental Protection in the SR - Foltínová, Ľubica, 1975-
Cieľom článku je poukázať na etické správanie podnikov vzhľadom na životné prostredie v kontexte zodpovedného podnikania a prezentovať praktickú aplikáciu nástrojov a fungovania princípov ochrany životného prostredia prostredníctvom konkrétneho podniku. Vo článku boli použité všeobecné metódy skúmania, pričom objektom skúmania sú nástroje environmentálnej politiky, etický kódex a etické správanie konkrétneho podniku (ZSE, ESET a Uber) z pohľadu ochrany životného prostredia.