Corporate Governance & ESG Principles in Chosen Bank - Jančíková, Eva, 1960-
Cieľom výskumu je preskúmať princípy CG (Corporate Governance) a ESG (Environmental, Social & Governance) v činnosti vybranej bankovej inštitúcie, so zameraním na analýzy CG a ESG vybranej banky na Slovensku s použitím kvalitatívnych metód. Pre výskum bola vybraná ČSOB Finančná skupina, ktorá je jednou z najväčších a najsilnejších finančných skupín na Slovensku, má široké portfólio bankových a poistných produktov pre retailovú aj korporátnu klientelu a poskytuje finančné služby prémiovej kvality. Pri výskume sa vychádzalo z dostupných informácií o ČSOB Finančnej skupine, ktoré sú uvedené na webovej stránke a tiež zo skúseností získaných počas dlhoročnej praxe v ČSOB.