Risk Assessment in Higher Education: Review of Recent Approaches in the Field of International Academic Cooperation - Mattoš, Boris, 1977-
Článok sa zaoberá hodnotením rizík v oblasti medzinárodnej akademickej spolupráce. Každá vysokoškolská inštitúcia je ovplyvňovaná vnútornými a vonkajšími faktormi, ktoré môžu mať vplyv na jej činnosť, a preto sa tieto faktory stávajú potenciálnymi rizikami. Otvorenosť vysokých škôl voči medzinárodnej spolupráci významne prispela k ich celkovému rozvoju, poukázala na zraniteľnosť inštitúcie a otvorila možnosti vonkajšej intervencie. Cieľom príspevku je upozorniť na problematické oblasti, identifikovať potenciálne hrozby a riziká, ktorým vysoké školy čelia v rámci vnútornej spolupráce, a zvýšiť všeobecné povedomie o možných rizikách súvisiacich so zapájaním sa do vnútorných partnerstiev a o možných preventívnych opatreniach, ktoré môžu vysoké školy prijať na zmiernenie týchto hrozieb.