Comparative Analyzes of the Process of Detecting and Investigating a Breach of Ethical Rules of Research Integrity - Šimonová, Jana
Cieľom príspevku je na základe komparatívnej analýzy porovnať procesy prijatia oznámenia a odhaľovania porušovania etických pravidiel výskumu na vybraných univerzitách. V rámci príspevku sa prioritne aplikovali komparatívna analýza všetkých zverejnených dokumentov 13 univerzít v časti postupu etickej komisie vo veci porušenia etických pravidiel. Okrem uvedeného sa parciálne vyhodnotili dotazníková metóda spracovaná v rámci projektu PS R1SK4, ktorý bol diseminovaný počas mája 2022. Metódou syntézy sa odprezentovali závery a výstupy, ku ktorým sa dospelo.