Technical Efficiency of Banks in Slovakia from the Point of View of Mortgage Transactions - Horvátová, Eva, 1958-
Analýza technickej efektívnosti bánk na Slovensku z pohľadu hypotekárnych transakcií v období 2007-2017 poukazuje na vedúce postavenie štyroch najväčších bánk - Slovenská sporiteľňa, VÚB banka, Tatra banka a ČSOB banka. Poukazuje aj na silné stránky jednotlivých bánk z pohľadu ich schopnosti efektívne využívať vybrané zdroje v spojení s vybranými výstupmi. Časový aspekt analýzy poukazuje na to, že celková efektívnosť po finančnej kríze v roku 2008 klesá. Úvery na bývanie a hypotekárne bankovníctvo naďalej zostávajú dominantnou zložkou podnikania bánk na Slovensku. Princípy analýzy DEA.