Sociálny štát v Českej republike a Slovenskej republike - Damašková, Tatiana, 1969-
Cieľom článku je stručne popísať teoretický rámec konceptu sociálneho štátu a jeho aplikovateľnosť v Českej republike (ČR) a Slovenskej republike (SR), ktoré prešli procesom transformácie na trhovú ekonomiku a procesom európskej integrácie. Budeme sa tiež zaoberať otázkou, do akej miery je možné harmonizovať sociálne politiky členských štátov EÚ.