Vybrané otázky postavenia Iránskej islamskej republiky v medzinárodnom ekonomickom systéme - Dančo, Ján, 1996-
Dopad sankčných opatrení bezprecedentných rozmerov uvalených na Iránsku islamskú republiku je viditeľný vo viacerých oblastiach. Odzrkadľuje sa nie len v socioekonomických dopadoch na miestne obyvateľstvo, ale vplýva aj na finančné a kapitálové toky medzi Iránom a zahraničím. Zároveň tak výrazne ovplyvňuje iránske väzby so zahraničnými investormi. Cieľom predloženého príspevku je definovať niektoré problémy súvisiace s ochranou iránskych investícií v zahraničí a zahraničných investorov v Iráne v kontexte sankčných opatrení.