The Looming Crisis in the Chinese Stock Market? Left-Tail Exposure Analysis of Chinese Stocks to Evergrande - Deev, Oleg
Odhadujeme a vysvetľujeme časovo premenlivú ľavostrannú závislosť medzi výnosmi China Evergrande Group, prominentného developera nehnuteľností vo finančnej tiesni, a 275 likvidnými akciami obchodovanými na veľkých čínskych akciových trhoch. Naša vzorka začína 15. októbra 2015 a končí 29. apríla 2022. Analýza ukazuje, že najviac vystavené boli akcie väčších spoločností (z hľadiska trhovej kapitalizácie) a tie v sektore nehnuteľností a verejnoprospešných služieb. Na druhej strane, akcie A a akcie v informačných technológiách, zdravotníctve či dokonca spotrebiteľskom sektore bývajú menej exponované.