Vojna na Ukrajine v diskurze islamských náboženských organizácií Ruskej federácie - Duda, Zuzana, 1995-
Cieľom príspevku je prostredníctvom kvalitatívnej obsahovej analýzy identifikovať hlavné črty a naratívne rámce používané v kontexte vojny na Ukrajine v roku 2022 v diskurze islamských náboženských organizácií v Ruskej federácii. Predkladaný príspevok sa najprv stručne venuje základným teoretickým východiskám, následne sú bližšie charakterizované jednotlivé črty skúmaného diskurzu. Môžeme konštatovať, že náboženskí vodcovia nasledujú ruskú rétoriku vlastenectva, antagonizmu voči Západu a údajného boja proti nacizmu. Naša analýza naznačuje, že diskurz islamských náboženských organizácií odzrkadľuje diskurz produkovaný prezidentskou administratívou.