Návrhy Dánskeho kráľovstva na predĺženie kontinentálneho šelfu za hranicu 200 nm - Harakaľová, Dorota, 1989-
Príspevok pojednáva o podaniach Dánskeho kráľovstva na predĺženie kontinentálneho šelfu za hranicu 200 NM predložených Komisii pre hranice kontinentálneho šelfu. Príspevok si dáva za cieľ charakterizovať jednotlivé podania Dánskeho kráľovstva predložené Komisii, prípadné reakcie zainteresovaných štátov na ne a v prípade, ak boli prijaté, tak aj analyzovať odporúčania Komisie. Najväčšia pozornosť sa venuje podaniu v súvislosti s oblasťou na sever od Faerských ostrovov, keďže je to jediné podanie, ku ktorému Komisia prijala odporúčania. Vychádzame predovšetkým z primárnych zdrojov, ktorými sú jednotlivé podania Dánskeho kráľovstva, odporúčania prijaté Komisiou pre hranice kontinentálneho šelfu a ďalších informácií uvedených na portáli Komisie