Bariéry inovácií v malých a stredných podnikoch - Dugas, Jaroslav, 1967-
Zámerom príspevku je popísať bariéry, s ktorými sa stretávajú malé a stredné podniky pri inovačných procesoch. Zmeny globálneho prostredia podnikania vedú k tendencii preberania hybnej sily ekonomiky vyspelých štátov podnikmi malej a strednej veľkosti. Moderný manažment zdôrazňuje, že podmienkou konkurencieschopnosti podnikateľských subjektov je mať správnu veľkosť. Krajiny venujú stavu malých a stredných podnikov maximálnu pozornosť a prijímajú opatrenia na ich rozvoj – sú primárnym zamestnávateľom a sú významné aj z hľadiska aplikácie inovačných procesov. Preto by sa politika podpory inovačných procesov mala sústreďovať na malé a stredné podniky, avšak proces vzniku a uplatnenia inovácií je spojený s množstvom rôznych bariér.