Synergic Effect of Gamification and Artificial Intelligence in the Process of Recruiting and Selecting Candidates - Abuladze, Lasha, 1991-
Gamifikácia založená na umelej inteligencii (AI) našla ideálne uplatnenie vo vypĺňaní medzery a zlepšovaní náborových a výberových procesov uchádzačov. S nedávnym vývojom sa úloha gamifikácie poháňanej AI v celkových manažérskych procesoch, najmä pri nábore a výbere, ukázala ako aktuálna a trendová. Gamifikácia poháňaná umelou inteligenciou ako účinný nástroj na riešenie problémov, ktorým čelí proces náboru a výberu uchádzačov, sa v mnohých otázkach javí ako protichodná. V našom článku sme na základe rešerše literatúry identifikovali, študovali a analyzovali výhody a nevýhody používania gamifikačného náboru a výberu uchádzačov pomocou AI. Náš výskum sa zaoberá identifikáciou a skúmaním výhod a nevýhod gamifikácie poháňanej AI implementovanej do procesu náboru a výberu.