Cluster Analysis of European Union Member States Performance in Terms of SDG Indicators - Jančovič, Peter, 1995-
Pokrok európskych členských štátov smerom k trvalo udržateľnému rozvoju pomocou údajov zo súboru ukazovateľov trvalo udržateľného rozvoja EÚ, ktorý vypracovala Európska komisia z dôvodu politickej relevantnosti a štatistiky kvalitatívnych ukazovateľov. Kategorizácia členských štátov EÚ do širšej kategórie skupiny na základe podobnej výkonnosti vo vybraných ukazovateľoch SDG.