Potenciál využitia informačných a komunikačných technológií vo výrobe - Biela, Alexandra
Príspevok je zameraný na teoretickú analýzu výroby z hľadiska rozvojového manažmentu výroby s prihliadnutím na využitie informačných a komunikačných technológií v podnikoch. Zameriava sa na zadefinovanie výroby, obsahovej náplni a tiež jednotlivým typom výroby. Hlavným cieľom príspevku je, prostredníctvom teoretickej analýzy, zovšeobecnenie poznatkov súvisiacich s rozvojovým manažmentom výroby s prihliadnutím na potenciál využitia informačno-komunikačných technológií v rozvoji výrobných procesov v podnikoch. Výsledkom je vyhodnotenie úrovne vybraných ukazovateľov IKT vo výrobných podnikoch a komparatívna analýza vybraných ERP systémov poskytovaných na Slovensku.